5 films waar je energie van krijgt
  • Bericht auteur:

Een film of serie kijken is vaak een hele inactieve bezigheid: je hangt onderuit gezakt op de bank terwijl de laatste cheeto nog aan je gezicht plakt. Maar van sommige films krijg je juist energie. En dan bedoelen we niet dat je op en neer springt voor de tv (dat bereik je gewoon door zoveel te snacken dat je een sugar rush krijgt), maar dat je weer zelfvertrouwen hebt, dat ‘yes we can!’-gevoel. Dat je denkt: ik kan het gewoon allemaal en ik ga het nú doen! Die films maken ons blij, en ik denk velen met ons. Dit zijn onze aanraders.

1. Becoming

This girl is on fire! Michelle Obama is geweldig, dat weten we allemaal. En weet je het niet, dan heb je het wel door na het zien van deze documentaire. Het laat de voormalige First Lady zien tijdens de book tour rond haar autobiografie. Ze is ontzettend grappig, maar de docu heeft ook serieuze kanten. Zo praat ze met jongeren over hun verhaal, hun achtergrond. Over racisme en vrouw zijn, over vechten voor wie je wilt zijn. Ze legt uit dat een nieuwe wereld begint bij jezelf – bij jouw houding ten opzichte van anderen én jezelf. De film gaat niet echt over de inhoud van het boek, maar luisteren naar deze inspirerende powervrouw geeft je gegarandeerd energie.

2. Mamma mia

Van ABBA-liedjes wordt iedereen blij (vertel me niet dat het niet zo is!). En van Meryl Streep ook. Combineer die twee met een zonnig Griekenland, en je hebt de superblije film Mamma Mia. Overigens een stuk leuker dan deel 2 (want ja, Meryl Streep), dus ik zou deel 1 gewoon op repeat zetten en dansen door de kamer terwijl je naar de film kijkt.

3. Miss Americana

Deze Netflix-documentaire over Taylor Swift is ook een aanrader als je geen fan bent van haar muziek. Je ziet een artiest die zichzelf constant pusht om beter te zijn, om harder te werken. Die om moet gaan met stormen van kritiek, en die zelf eerlijk toegeeft altijd op zoek te zijn naar bevestiging van anderen. Het maakt indruk als ze vertelt over de aanrandingszaak waar ze in verwikkeld raakte, en haar besluit om zich politiek uit te spreken. Ze roept op om te stemmen – en als de kandidaat waar ze zó tegen is (“Trump in a wig”) tóch wint, schrijft ze de tekst ‘only the young.. can run’ met een gemak waar elke andere songwriter jaloers op zal zijn. Aanrader dus, je luistert hierna alleen wel nog dagenlang haar muziek. Waarschuw eventuele huisgenoten dus alvast.

4. Eat Pray Love

Liz Gilbert besluit na haar scheiding om te vertrekken naar Italië, India en Indonesië, om meer over haarzelf te leren en erachter te komen wat belangrijk is in het leven. Oké, het boek was beter, maar elke keer dat ik de film kijk, heb ik weer nieuwe energie. Kies voor jezelf, houd van jezelf, en houd de controle over je eigen beslissingen! Of dat nu betekent dat je pasta gaat eten in Italië, leert mediteren of besluit dat je postzegels wilt gaan verzamelen.

5. Self made

Oké, dit is geen film, maar een miniserie, die je wegkijkt als een film. Het is dé ultieme girlpowerserie. Als zwarte vrouw aan het eind van de negentiende eeuw, moest Madam CJ Walker vooroordelen overwinnen en werd ze constant onderschat, maar ze bleef voor haar droom gaan. Ze bleef doorgaan, ook als iedereen zei dat het niet kon. Met een wereldwijd imperium tot gevolg. Ik keek de serie in één avond uit: dus zet die popcorn vast klaar. Na vanavond wil je direct ook alles wat je tegenhoudt aan de kant zetten – en gáán voor je droom.

Van welke films krijg jij altijd energie? Laat het ons hieronder weten!

Geef een reactie