6 tv-series waar je blij van wordt
  • Bericht auteur:
Netflix in bed vrouw met laptop

Voor mij zijn series vooral een vorm van escapisme. Een manier om even uit het dagelijks leven te kunnen stappen en een wereld binnen te gaan waar je op dat moment wilt zijn. Dat betekent dat het soms heerlijk is om mee te vechten met The Witcher of terroristen te vangen met Carrie, maar op andere momenten wil ik simpelweg iets waar ik blij van word. Iets zónder zorgen, iets vrolijks. En dan zijn deze series een aanrader.

1. Friends

Te zien op: Netflix

Want: hoe kan een artikel over series die je blij maken, zichzelf serieus nemen als Friends er niet tussenstaat? Punt.

2. New Girl

Eigenlijk is er sinds Friends niet zo’n fijne serie uitgekomen als New Girl. Ja, dat durf ik te zeggen. Je moet misschien even inkomen – met name Jess is een echt karakter – maar wát een heerlijke serie. Jess gaat wonen met drie mannelijke huisgenoten en dat levert heel veel hilariteit op. Dit maakt je blij, 100%! Er is één nadeel: Netflix verwijderde vorig jaar de serie uit het aanbod. Je kunt hier de titel opnieuw aanvragen, maar voorlopig wordt het de dvd-box bestellen.

3. Brooklyn 99

Te zien op: Netflix

Spannende avonturen die (meestal) licht blijven. Met heerlijke karakters (don’t touch Terry’s yoghurt!): deze luchtige politieserie is perfect als je Friends alweer voor de zoveelste keer helemaal gekeken hebt.

4. Grace and Frankie

Te zien op: Netflix

Grace en Frankie mogen elkaar niet zo. Ze zijn totaal verschillend. Maar dan kondigen hun mannen aan dat ze willen scheiden.. om met elkaar te trouwen. In plaats van bij de pakken neer te zitten, proberen de twee vrouwen er samen het beste van te maken.

5. Gilmore Girls

Te zien op: Netflix

Voor de mensen die Gilmore Girls niet kennen (zijn die er?): de serie draait om een moeder een dochter die beste vriendinnen zijn. De twee praten supersnel, drinken heel veel koffie en zijn gek op films en muziek. De teksten zijn hilarisch en ja – ik word er gewoon blij van. De sequel ‘a year in the life’ van Netflix was in sommige aspecten wat problematisch maar het fijne was wel: ook Rory en Lorelai hadden hun leven nog niet volledig op orde. En ook dat is oké.

6. Sweet magnolias

Te zien op: Netflix

Een feelgood-serie die fijn wegkijkt. Vooral de eerste afleveringen, later wordt het wat minder feelgood (maar ik zal de spoilers in mijn kussen schreeuwen en weghouden van het papier). De serie draait om drie vriendinnen die samen problemen overwinnen (vreemdgaande mannen, puberende kinderen) én een spa beginnen. Reken op heel veel margarita-avonden. Tel daar Justin Bruening als extreem aantrekkelijke football coach bij op en je hebt een heerlijk avondje Netflix voor de boeg. Zet de margaritas maar klaar.

 

Welke serie maakt jou blij?

Geef een reactie