De beste kerstfilms op Netflix in 2020
  • Bericht auteur:

Het wordt een hele fijne kerst (als het aan Netflix ligt).

Netflix + kerst = genieten. Zelfs als je vorig jaar het kerstgenre op Netflix al hebt uitgespeeld, heb je dit jaar nog genoeg nieuwe (en oude) films te kijken. Kun je niet kiezen? Geen paniek: wij helpen je. Dit zijn onze aanraders. Alles wat jij hoeft te doen is de popcorn maken.

1. A Bad Moms Christmas

Het is een very merry christmas als je kunt kijken naar nieuwe Bad Moms, want ho ho ho – wat was die eerste grappig. Oprecht hilarisch. De tweede heeft een iets minder sterke spanningsboog. Misschien omdat we de karakters al kennen en zij ook zichzelf inmiddels kennen als bad moms. Gelukkig is er een gouden greep gedaan: de bad moms’ moms zijn in town! Gespeeld door drie geweldige actrices. Echt, met deze cast verwacht je dat Meryl Streep ook elk moment door de deur kan lopen. De film is minder cliché dan andere kerstfilms, en hij is gewoon heel erg grappig. Kijken dus!

2. The Christmas Chronicles 2

Heb je deel één niet gezien? Ga die dan eerst kijken. Niet omdat dat per se nodig is om deel twee te begrijpen, maar omdat je dan twee keer zo lang plezier hebt. Deel twee is echt weer genieten. Dit keer inclusief het dorp van de kerstman – waar je direct naar toe wilt verhuizen – en een grotere rol voor mevrouw Claus. Verder veel humor, veel spanning, veel kerstman.

3. Dash & Lily

Oké, geen kerstfilm maar een korte serie – maar deze kón gewoon niet ontbreken! Persoonlijk heb ik altijd een zwak voor films en series die gebaseerd zijn op een boek – ze zitten vaak net iets beter in elkaar, alsof er langer over is nagedacht (wat waarschijnlijk ook zo is). Ook blije Young Adult-series kunnen vaak op mijn goedkeuring rekenen (denk aan Mindy Kaling’s Never have I ever, ook een aanrader!). Als er dan ook nog een hoofdrol is weggelegd voor een boekwinkel én voor kerst, kan het gewoon niet meer stuk, toch?

Dash & Lily is dus weer zo’n pareltje. Dash vindt een notitieboekje in een boekwinkel, met een puzzel. Hij lost ‘m op, en zo beginnen Dash en Lily boodschappen uit te wisselen via het boekje, zonder elkaar te zien. Ze geven elkaar ‘dares’, waarmee ze elkaar uit hun comfort zone halen. Oh en het speelt zich af rond kerst (Dash haat kerst, Lily houdt ervan). Je wordt er toch direct blij van?

4. The Princess Switch – Switched again

Deze film is gewoon niet op dezelfde schaal te vergelijken. Is het verhaal onwaarschijnlijk? Ja. Word je er blij van? Ja. Moet je het dan kijken? Ja! Als je tenminste houdt van grappige, cheesy films. Vergelijkbaar The Christmas Prince. Zo vergelijkbaar, dat de hoofdrolspelers van The Christmas Prince te zien zijn in de film!! Blijkbaar is er nu ook een Netflix Holiday Movie Universe #saywhat?! Ja, echt.

Heb je deel 1 niet gezien? Doe dat dan eerst. Hierin wisselen een prinses en bakker van plek, omdat ze toevallig heel veel op elkaar lijken. Met romantische ontwikkelingen tot gevolg… In het tweede deel speelt Vanessa Hudgens zelfs drie rollen. Drie mensen lijken (toevallig) zo veel op elkaar dat ze van plek kunnen wisselen zonder dat anderen het doorhebben. Wat de kroning van één van de Vanessa’s (Margaret) tot koningin van Montenaro in gevaar kan brengen! Je snapt het.

5. Jingle Jangle – A Christmas Journey

Deze film voelt als een klassieke Disney-film (maar dan zonder passieve prinsessen, mét een kickass-meisje in de hoofdrol). Inclusief fijne liedjes, magie, fantasie en een mooi verhaal. Een perfecte film om met het gezin te kijken dus – maar zonder kinderen is het ook genieten.

6. Holidate

Sloane en Jackson besluiten elkaars ‘holidates’ te zijn (dates voor de feestdagen), om irritante vragen en verwachtingen van de familie te voorkomen. Friends without benefits dus. Voor zolang dat lukt tenminste…

Dit is de film die je zogenaamd ironisch kijkt, maar waar je toch heel erg van geniet. Voorspelbaar, maar goed voor een avondje fijn vermaak. Overigens niet per se een kerstfilm – dus ook als je het nog te vroeg vindt voor kerst, kun je deze film prima kijken (ook al raden we je aan om juist wél al in kerstsferen te komen #teamkerst).

7. Operation Christmas Drop

Als je even wilt ontsnappen naar een tropisch eiland – dan is dit de kerstfilm voor jou. Uiteraard redelijk clichématig (ondanks de vervanging van sneeuw door kokosrasp), maar wel vrolijk. Vooral als je verder kijkt dan de romantische verhaallijn (want die is leuk, maar niet heel spannend). Het meest interessant is het feit dat ‘Operation Christmas Drop’ echt bestaat. Het is een humanitaire missie waarbij het leger noodzakelijke artikelen (voedsel, bouwmateriaal, kleding, etc.) dropt bij afgelegen eilanden.

De film is een heerlijk positief verhaal over anderen helpen – een thema waar we graag naar kijken in deze soms donkere tijden. Vooral kijken als je behoefte hebt aan wat virtuele vitamine D en positiviteit (don’t we all).

8. Dolly Parton’s Christmas on the square

Een vrolijke Dolly Parton-kerstmusical, met Dolly Parton als kerstengel. Dan weet je eigenlijk alles. Deze film ga je geweldig vinden, of verschrikkelijk. Je weet het in principe al na de eerste minuut, want de film opent direct met zang en dans. Eigenlijk wordt er bijna constant gezongen. Gek op musicals, een zoet verhaal en op Dolly Parton? Dan vind je dit top.

9. Christmas Wonderland

In Christmas Wonderland gaat Heidi terug naar het dorp waar ze vandaan komt om op de kinderen van haar zus te passen. Ze vertrok ooit naar New York om haar carrière als schilder achterna te gaan, en maakte het daarvoor uit met haar vriendje Chris. Nu moet ze met diezelfde Chris de voorbereidingen treffen voor het kerstbal van de middelbare school van haar neefje en nichtje…

Dit is zo’n film waar er velen van zijn – en toch, soms is dit precies wat je nodig hebt. Zet ‘m aan tijdens het knutselen of koken, of als je echt moe onder een kleedje een film wilt kijken. Je weet aan het begin al direct hoe de film gaat lopen, maar soms heb je dat juist nodig.

10. Four Christmases

Een oudere kerstfilm uit 2008. In deze romcom gaan Kate en Brad elk jaar op vakantie rond kerst om hun familie te ontwijken. Dit jaar zijn alle vluchten gecanceld – en hebben ze geen excuus. Aangezien ze allebei gescheiden ouders hebben… wordt dat vier keer kerst in één dag. De hoofdrollen worden gespeeld door Reese Witherspoon en Vince Vaughn, en alleen dat is dus al een reden om de film te kijken.

11. Midnight at the Magnolia

Eigenlijk geen kerstfilm maar een nieuwjaars-film – is dat een ding? In ieder geval is het geen Oscarkandidaat, maar de film kijkt wel fijn weg. Heb je zin in een wat voorspelbare, romantische film? Dan is dit een goede optie!

Heb jij nog goede kerst-aanraders? Laat het ons weten!

Geef een reactie