Deze films en series wil je kijken na The Crown
  • Bericht auteur:
Embed from Getty Images

Heb je seizoen vier van The Crown ook in één keer uitgekeken? Je bent niet de enige. Dit was het seizoen waar Diana een belangrijke rol speelde – en dat maakte indruk. Kun je er geen genoeg van krijgen? Probeer dan eens één van deze films en series.

1. The Story of Diana

Tweedelige documentaire - Netflix

Dit is een tweedelige documentaire over Diana. Het bevat interviews met mensen dichtbij Diana, waaronder haar jongere broer Charles Spencer. Je ziet beelden die in The Crown zijn nagespeeld, en krijgt een beter idee van wat er echt is gebeurd. Vooral het tweede deel, inclusief de beelden van de begrafenis en de reactie van haar naasten op haar dood, is heel indrukwekkend. Als juist het verhaal van Diana je aansprak, is dit een absolute aanrader!

2. The Iron Lady

Film - Amazon Prime

The Iron Lady gaat over Margaret Thatcher, die uiteraard een belangrijke rol speelt in het nieuwe seizoen van The Crown. Thatcher wordt gespeeld door de ongeëvenaarde Meryl Streep.

3. The Royal House Of Windsor

Documentaireserie - Netflix

Als je na elke aflevering van The Crown direct googelt wat er echt gebeurd is, dan raden we je aan om deze documentaireserie te kijken. Het biedt een inkijk in de geschiedenis van de Britse Koninklijke familie, vanaf koning George V (de grootvader van de huidige Koningin).

4. The King's Speech

Film - Videoland, Pathé Thuis

Vond je juist het eeste seizoen van The Crown het mooist? Dan is het een goed idee om The King’s Speech (opnieuw) te kijken. En eigenlijk is dat altijd een goed idee, want het is een prachtige film. Het gaat over George VI (die een stotterprobleem heeft), de vader van Koningin Elizabeth. De koning wordt zeer sterk neergezet door Colin Firth. Grappig: zijn vrouw wordt gespeeld door Helena Bonham Carter, die in seizoen 3 en 4 van The Crown prinses Margaret vertolkt.

5. Downton Abbey

Serie + film - Amazon Prime

Als je vooral onder de indruk bent van de sfeer uit de serie, en geen zin heb in een historische documentaire, dan kun je altijd Downton Abbey kijken. Als je gek bent op The Crown is de kans groot dat je dit al gedaan hebt – maar opnieuw kijken kan ook altijd!

6. Diana: In Her Own Words

Documentaire - Netflix

Deze documentaire bevat beelden van Diana, terwijl ze praat over persoonlijke zaken, waaronder haar huwelijk. De film is omstreden: naasten van Diana, waaronder haar broer, vinden het niet goed dat de documentaire deze beelden naar buiten brengt.

7. The Queen

Film

Deze film gaat over de periode rond het overlijden van Diana, en de reactie van de Koningin hierop. Met Helen Mirren als Koningin Elizabeth en Michael Sheen als Tony Blair. Mirren won een Oscar voor haar rol.

8. Diana

Film - Videoland, Amazon Prime, Pathé Thuis

In de film Diana wordt de prinses neergezet door Naomi Watts. De film concentreert zich op de laatste twee jaar van haar leven, met name op haar liefdesrelaties.

Uitkijken naar meer

Er is ook een nieuwe film over Diana in de maak, over de periode rond de scheiding. Spencer is een film van Pablo Larraín, die ook de film Jackie (over Jackie Kennedy) regisseerde. Diana wordt gespeeld door Kristen Stewart (die je kent van Twilight). We weten nog niet wanneer de film uitkomt, dit zal waarschijnlijk nog even duren.

Dan is er uiteraard nog een optie: weer beginnen bij seizoen 1 van The Crown. Ook geen slecht idee…

Geef een reactie