De DIY-pedicure die je direct kunt doen
  • Bericht auteur:
Pedicure DIY thuis

Soms hebben we gewoon even wat self-care nodig. En wat is dan fijner dan een rustgevende pedicure, lekker in je badjas in je huis? Voor onderstaande stappen gebruiken we producten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Lekker duurzaam en makkelijk, want je hoeft niets te kopen. Bovendien heb je geen enkel excuus om niet direct na het lezen van dit artikel je me-time te pakken. Je hebt het verdiend!

Stap 1: prep je voeten

Start met het weghalen van al je nagellak. En was je voeten alvast, zodat je voetenbadje straks niet direct zwart kleurt. Voelt net wat frisser…

Stap 2: neem een DIY-voetenbadje

Nu komt het fijnste gedeelte. Vul een bak, ton, emmer, pan of bad (zolang het maar groot genoeg is) met warm water. Voeg wat badzout toe. Heb je dat niet in huis? Probeer eens dit DIY voetenbadje: warm water, een kopje soda of zout en wat essentiële oliën voor de geur, zoals lavendel. De soda werkt desinfecterend, perfect voor je voeten! In plaats van olie kun je ook wat kamille laten trekken, of voeg wat rozemarijn toe.

Wacht tot het water op de juiste temperatuur is en zorg ondertussen dat alle spullen voor de volgende stappen al klaar liggen. Zo wordt het echt een relax-uurtje! Zet nu een rustgevend muziekje op, of een aflevering van je favoriete Netflix-serie (wat dacht je van een oude aflevering van Gilmore Girls?), en geniet van het warme water. In principe een kwartiertje, maar eerlijk is eerlijk, wij blijven meestal langer zitten omdat het zo lastig is om op te staan. Optimaal genieten? Je kunt het ook nog combineren met een gezichtsmasker.

Stap 3: scrub

Maak je voeten goed droog. Haal eelt weg met een puimsteen of voetvijl. Dan is het tijd voor een fijne scrub om je voeten heerlijk glad te maken. Onze tip: maak zelf een scrub van basterdsuiker en kokosolie! Worden je voeten heerlijk glad van. Spoel ze daarna af en maak ze goed droog.

Stap 4: moisturize moisturize moisturize!

Smeer je voeten in met een voetencrème. Heb je dat niet in huis? Bodylotion of zelfs kokosolie doet ook wonderen. Zorg er dan wel voor dat je een tijd niet meer hoeft te lopen, of trek als je loopt sokken aan zodat je niet wegglijdt. Om ultiem te ontspannen, masseer je je voeten terwijl je ze insmeert. Hoe goed voelt dat?! Pro-tip: vraag een huisgenoot (of toevallige voorbijganger) om het voor je te doen. Het lukt ons meestal niet, maar een voetmassage terwijl je zelf je serie kijkt, lijkt ons erg fijn. Eventuele neveneffecten van zo’n verzoek zijn overigens niet voor onze rekening #justsaying.

Stap 5: verzorg je nagels.

Knip en vijl je nagels mooi in vorm, en lak ze in je favoriete kleur. Pretty!

 

Heb jij het geprobeerd? Laat ons in de reacties weten hoe het was. Geniet ervan, and smile!

Geef een reactie