Een vakantiegevoel krijgen zonder op vakantie te gaan
  • Bericht auteur:
Vakantiegevoel

Backpacken in Zuid-Amerika, je wintersportvakantie of die leuke kerstmarkt in Duitsland: er is een grote kans dat je je vakanties hebt moeten afzeggen. Misschien heb je afgelopen zomer ook je drie weken Frankrijk al gecanceld. Maar niet getreurd: gelukkig zijn er ook in Nederland genoeg dingen om te doen. Vakantie heb je immers ook gewoon nodig! Hieronder onze 10 tips om tóch dat vakantiegevoel te hebben. Waar je ook heen wilde gaan.

1. Verken Nederland

In plaats van skiën in Oostenrijk of backpacken door Vietnam – kun je ook gewoon heel veel leuke dagtripjes organiseren. Ga de tulpenvelden bekijken, lokale ondernemers steunen in een andere stad, wandelen over het platteland van Friesland of gooi je haar los op het winderige strand van Texel.

2. Ga naar buiten

Simpel maar zo effectief: ga lekker naar buiten. Ook als het koud en nat is: vaak genoeg breekt de zon even door. En die vitamine D doet wonderen! Ga dus lekker wandelen, in de tuin werken, of fietsen. Dat laatste is wellicht overbodig om te noemen aangezien er sinds dit jaar geen persoon meer lijkt te bestaan zonder skeelers en een wielrenfiets – maar een fijne tip is het wel.

3. Ga wintersporten in Nederland

Kan ook gewoon! Ga lekker een dagje skiën op een indoorpiste. Wel een beetje anders natuurlijk. Dus je kunt er ook voor kiezen alleen de après-ski op de planning te laten staan. Kan thuis ook heel gezellig zijn.

4. Ga op roadtrip

Pak de auto, fiets of welk ander vervoermiddel je dan ook wil en hit the roads. Wil je dit langere tijd doen? Als je binnen Nederland wilt blijven zou ik je wel aanraden om dan een zo langzaam mogelijk vervoersmiddel te pakken. Misschien heb je nog een oud inklapbaar stepje in de garage liggen?

5. Ruil je huis

Goedkoop en zo makkelijk: jij hebt geen Airbnb nodig! Ruil gewoon van huis met iemand die je kent: je broertje, een vriendin, een oude klasgenoot of je oudoom. Dan weet je ook dat je eigen huis in goede handen is en kun je gratis genieten van een ander huis in een andere stad (of juist niet in een stad, natuurlijk). Je kunt ook nog van huis ruilen met iemand die je niet kent uiteraard – jouw keuze.

6. Lees een boek over een fijn land

Kan je niet naar het buitenland, maar wil je dénken van wel? Een goed boek helpt! Lees een boek over het land waar je eigenlijk naar toe zou willen. Mag jij kiezen of dat een indrukwekkend non-fictieboek is over Cambodja of een ontspannen thriller van Suzanne Vermeer.

7. Ga naar een alternatieve kerstmarkt

Kerstmarkten vind je ook gewoon in Nederland. Superleuk! En iedereen is nog net iets makkelijker te verstaan dan in Duitsland. Voelt het niet veilig? Dan kun je ook online je kerstinkopen doen. Zet dan wel zelf kerstmuziek aan voor de sfeer.

8. Maak het gezellig

Maak van je huis en tuin een Winter Wonderland. Zet die kerstboom op, hang die slingers en sterren op en luister de hele dag kerstmuziek. Warm vervolgens je glühwein of chocolademelk op en maak de haard aan (mocht je die hebben). Voor je het weet, wil je nooit meer naar het buitenland!

9. Vind een goede vakantieplaylist

Gelukkig kun je nu al lekker luisteren naar Sky Radio Christmas. Wil je graag ontsnappen naar een warm land? Zet dan heerlijke zomerse hitjes op voor een direct vakantiegevoel. Of kies voor Kinderen voor Kinderen, voor dat ouderwetse achterbankgevoel.

10. Neem vrij

Neem vakantie op, ook als je niet weggaat. Om echt bij te komen kan het goed zijn om juist dit jaar ook wat meer vrij te nemen van andere zaken. Kijk dus wat minder vaak het nieuws en leg je telefoon vaker weg. Even geen zorgen – duik gewoon weer lekker in dat boek, in plaats van het zwembad. 

Geef een reactie