Inauguratie, leesplezier en hondenliefde
  • Bericht auteur:

We verzamelen nieuws waar je blij van wordt.

Enjoy the news

&joy the news: 22 januari

Dit gebeurde er de afgelopen tijd:

All the inauguration feels

We kunnen niet anders dan hiermee starten: Amerika heeft een nieuwe president. Joe Biden is officieel beëdigd. Wat een opluchting!

En niet alleen hij. Voor het eerst is er een vrouwelijke vicepresident in Amerika. Voor het eerst is er een vicepresident van Afro-Amerikaanse afkomst. Voor het eerst is er een vicepresident van Zuid-Aziatische afkomst. En dat allemaal verenigd in één persoon: Kamala Harris. She did it! Laat haar een inspiratie zijn voor meisjes overal op de wereld. 👏

Wauw: Amanda Gorman

Er was nog iemand die indruk maakte tijdens de inauguratie. De jonge dichteres Amanda Gorman droeg een gedicht voor bij de inauguratie. En hoe! Ze is direct bestsellerauteur: haar boeken (een dichtbundel en een kinderboek) waren de volgende dag de meest bestelde boeken bij Amazon. Terwijl ze pas in september uitkomen. We gaan haar in de gaten houden!

Leesplezier

Goed nieuws voor de boekhandels! Zij verkochten de afgelopen dagen veel meer boeken. Dit komt waarschijnlijk door een oproep van van het CPNB (Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek) om boeken online bij je lokale boekhandel te bestellen. Nationale en internationale schrijvers deelden en steunden de oproep – en met succes. Veel boekhandels zagen hun omzet verdubbelen.

Als we het dan over boeken hebben: het CPNB presenteerde ook de jaarcijfers van de boekverkoop in Nederland. In de top tien meest verkochte boeken stond zes keer Lucinda Riley met een boek uit de Zeven Zussen-reeks. ZES KEER! En de reeks bestaat uit zes boeken. Wil je weten wat de boeken zo verslavend maakt? We schreven er een artikel over. Lezen op eigen risico 😉

Hondenliefde

Om af te sluiten, nog een emotioneel maar oh zo mooi hondennieuwtje. In Turkije heeft een hond elke dag bij het ziekenhuis op haar baasje gewacht die daar opgenomen was. De hond had de ambulance gevolgd, en kwam vervolgens elke ochtend bij het ziekenhuis aan om te wachten voor de deur. Als dat geen liefde is! Inmiddels is de eigenaar weer thuis met zijn hond.

Alvast een heel fijn weekend! En heb jij iets leuks gelezen in het nieuws? Deel het met ons op Instagram of Facebook.

Geef een reactie