#netflixandfriends
  • Bericht auteur:

In de rubriek &joy beschrijven we iets waar we blij van worden. Iets om dankbaar voor te zijn.

&joy the little things

Weet je het nog? Dat je de avond ervoor al nadenkt over je outfit, en je toch weer omkleedt tien minuten voor je weg moet. Dat je twijfelt over de juiste schoenen, drie keer terug naar de spiegel rent en tóch je make-up nog even bijwerkt. Dat je drie keer nadenkt of je écht al je spullen hebt, en op het laatste moment bedenkt dat je een andere tas mee wilt nemen. Al je spullen weer overhevelen, je sleutels vallen op de grond – weet je in ieder geval waar ze zijn. Rennen, en de deur uit.

Het is een jaar later. Ik heb afgesproken met een vriendin. Ik loop de hele dag al in leggings en een oude trui van mijn vriend. Ik trek mijn kerstsokken vast aan – want waarom niet? – met daar overheen pluizige sloffen. Make-up heb ik niet eens overwogen. Als de vriendin binnenkomt zetten we thee aan en kruipen we beiden onder een dekentje op de bank. We gaan films kijken. We bestellen Thais, schakelen misschien over naar wijn.

#netflixandfriends

Die avond ben ik meer ontspannen dan ik in tijden ben geweest. Niet dat ik de bars en restaurants niet mis hoor, soms ben je echt toe aan mensen om je heen, aan dansen, aan een avondje uit. Soms is het juist heerlijk om make-up op te doen, een mooie outfit uit te kiezen. Maar ik moet zeggen – het tegenovergestelde is ook echt fijn. De laatste keer vóór corona dat ik een film keek met vrienden was waarschijnlijk als kind. Of misschien als student, met je huisgenoten staren naar een klein laptopscherm met een glas goedkope wijn.

Ik ben blij dat de traditie terug is. Dit keer is de wijn beter, de bank ruimer, maar het principe blijft staan. Samen ontspannen, bijpraten, rustig aan doen. Gezelligheid, zonder de verplichte drukte van een bar, en zonder outfitstress. Zonder een panty die afzakt of die in je taille snijdt. Netflix and chill zonder bijbedoelingen. Laten we dit vasthouden, ook als we weer naar buiten gaan. Laten we dan lekker dansen, uit eten gaan – maar ook soms rustig thuis afspreken. Die bars komen wel weer vol.

Geef een reactie