Een actievoerende voetballer, zwangerschapsverlof en IDFA
  • Bericht auteur:

We verzamelen nieuws waar je blij van wordt.

Enjoy the news

Veel mensen klagen er de laatste tijd over: het nieuws is vaak vrij deprimerend. Vooral als het lijkt alsof de wereld instort. Je verwacht elk moment te lezen dat Batman ons komt redden – of Robert Langdon – maar elke keer dat je hoopvol je NOS-app opent word je weer teleurgesteld.

Ah fijn, tot nu toe niets nieuws. Het negatieve effect van het nieuws is de laatste tijd – hoe ironisch ook – namelijk veel in het nieuws geweest. Er gebeuren echter ook veel mooie dingen. Die delen we dan ook graag. Hierbij de nieuwsartikelen waar wij de laatste tijd blij van werden.

&joy the news: 20 november

Dit gebeurde er de afgelopen tijd:

We mogen weer meer!

Je mag weer boeken lenen bij de bibliotheek, naar een museum of de bioscoop, en met vier mensen buiten lopen. De wachttijd voor een coronatest is afgenomen, en er zijn veel positieve ontwikkelingen rondom verschillende vaccins. Allemaal misschien wel meer silver linings dan echt goed nieuws, maar we’ll take it. Ben je de draad inmiddels kwijt? Hier vind je een overzicht van de maatregelen.

De actievoerende voetballer

Marcus Rashford, aanvaller van Manchester United, heeft een missie. Hij bestrijdt honger onder kinderen die in armoede leven in Groot-Brittannië. Inmiddels zonder steun van de overheid, maar mét veel succes. Lees het artikel dat NU.nl erover schreef: je wordt er gegarandeerd blij van. Ook als niet-voetballiefhebber.

Mooie initiatieven op TikTok

TikTok bestaat niet alleen uit dansjes en make-up-tutorials: er ontstaan ook hele mooie initiatieven. Zo helpt Sara jongeren met een eetstoornis door samen te eten. De NOS berichtte erover, bekijk vooral ook even het filmpje.

Profvoetbalsters krijgen zwangerschapsverlof

FIFA is bezig met arbeidsregels voor vrouwelijke profvoetballers. Inclusief minimale regels voor zwangerschapsverlof. Je leest er hier meer over (NOS).

Douglas Stuart wint de Booker Prize

Douglas Stuart heeft de Booker Prize gewonnen met zijn debuutroman Shuggie Bain. Het boek gaat over een jongen in Glasgow die opgroeit in armoede met een alcoholistische moeder. De Schots-Amerikaanse auteur werd afgewezen door zo’n 30 redacteuren voor zijn debuut werd uitgegeven. Dat uiteindelijk dus een van de grootste literaire prijzen won. Je leest er meer over in the Guardian.

IDFA is begonnen!

Het International Documentary Filmfestival Amsterdam is begonnen! Gedeeltelijk in theaters, gedeeltelijk online. Maar het gaat door! Filmspecialist Bor Beekman vertelt erover in de Volkskrant. Of kijk direct even op de website van IDFA zelf, om te zien wat er allemaal draait.

Geef een reactie