Schildpaddennieuws, een vierdaagse werkweek en schaatsen
  • Bericht auteur:

We verzamelen nieuws waar je blij van wordt.

Enjoy the news

&joy the news: 4 december

Dit gebeurde er de afgelopen tijd:

De ooievaar weet ook de schildpadden te vinden

Het gaat goed met de zeeschildpadden op Bonaire: veel nieuwe babyschildpadden dit jaar. In totaal is het aantal geregistreerde nesten dit jaar 27 procent hoger dan in 2019. Er zijn rond het eiland drie verschillende soorten te vinden, die alle drie bedreigde diersoorten zijn. Heel welkom nieuws dus! Lees het artikel van het WWF hier.

Bekende chef wint tv-programma en doneert het geld

Chef David Chang, bekend van zijn restaurant Momofuku in New York, heeft het televisieprogramma Who wants to be a millionaire? gewonnen. Hij doneert zijn prijs aan restaurantmedewerkers die het lastig hebben door het coronavirus.

Vier dagen werken

Unilever experimenteert in Nieuw-Zeeland met een vierdaagse werkweek. Medewerkers gaan vier dagen werken, maar krijgen wel betaald voor vijf dagen. Klinkt goed!

De bewoners van Midden-Aarde op nieuwe missie

Gandalf, Gimli en Bilbo willen het huis van Tolkien kopen. Oké, de acteurs, samen met een groep anderen. Ze hopen het huis om te bouwen tot een literair centrum voor fans en schrijvers. Met crowdfunding proberen ze genoeg geld in te zamelen. Wordt wel een uitdaging: ze hebben 4,5 miljoen pond nodig in drie maanden. Maar geen uitdaging is te groot voor de bewoners van Midden-Aarde!

Schaatsen in Winterswijk

Het was koud deze week, maar dat had ook positieve effecten. Zo kon er in Winterswijk zelfs al worden geschaatst! Door een nieuwe techniek met schuimbeton en beneveling lukte het om een laag ijs te creëren. Trek je schaatsen dus maar uit de kast!

Drie kleine Nala's

In Burger’s Zoo zijn drie leeuwenwelpjes geboren. Het zijn drie vrouwtjes. Je kunt ze nog niet in het echt bewonderen, maar de beelden zijn mooi!

Geniet (alvast) van je weekend! En heb jij iets leuks gelezen in het nieuws? Deel het met ons op Instagram of Facebook.

Geef een reactie