Mijn favoriete chocoladerecepten – en hierna ook die van jou
  • Bericht auteur:

Dit zijn niet zomaar chocoladerecepten. Dit zijn echte toppers. Recepten die ik persoonlijk opnieuw en opnieuw maak. Smeuïge brownies waarmee je even van de wereld bent. Feestelijke truffels voor een origineel cadeau. Of het dessert waarvan ik achteraf altijd het recept moet doorsturen naar de aanwezigen. Ik zeg: kies je favoriet en aan de slag. Enjoy!

De ultieme brownies

Rutger noemt ze zelf ‘de ultieme brownies’, en dat begrijp ik volledig. Smeuïg en zó vol chocola! Je kunt ook walnoten gebruiken in plaats van hazelnoten. Lees hier het recept van Rutger Bakt.

Chocoladetruffels

Rond kerst maakte ik zelf geschenkdoosjes met deze truffels van Jamie Oliver. Een absolute aanrader – ook als je ze zelf houdt. Jamie maakt er overigens ‘surprise truffels’ van door in sommige balletjes chili te verwerken. Dit kun je uiteraard ook weglaten.

All time favorite chocolate pots

Als ik een keer een toetje voor je heb gemaakt, is de kans groot dat het deze was. Ik interviewde Melissa Hemsley een paar jaar geleden, waarna ze me dit recept aanraadde. En sindsdien ben ik verslaafd.

Het is in feite een soort romige chocolademousse. Supermakkelijk: je gooit het namelijk in de blender of keukenmachine. Bovendien is het recept suikervrij, als je wilt ook lactosevrij – en echt waanzinnig lekker. Je kunt het van tevoren maken. Ideaal als je een etentje hebt.

Chocoladesmoothie

Wil je écht makkelijk? Gooi dan gewoon avocado, banaan, yoghurt en cacao in een blender. Je kunt ook (plantaardige) melk gebruiken in plaats van yoghurt. Superlekker – en ook nog gezond.

Zin in iets anders? Probeer dan eens speciale chocolademelk. Of maak zelf Ben & Jerry’s cookie dough.

Geef een reactie