Nieuwe dolfijnensoort, Rotterdams lichtfestival en Disney-nieuws
  • Bericht auteur:

We verzamelen nieuws waar je blij van wordt.

Enjoy the news

&joy the news: 11 december

Dit gebeurde er de afgelopen tijd:

Vaccinaties to the rescue!

Goed nieuws: de vaccinaties komen eraan! Deze week ontving de negentigjarige Margaret Keenan als eerste persoon het goedgekeurde Pfizer-vaccin. Ze werd gevaccineerd onder het oog van de media, en dit filmpje van de NOS (inclusief klappende ziekenhuismedewerkers) is mooi om te zien.

Rotterdam licht op

Rotterdam krijgt een eigen lichtfestival! Deze winter al worden verschillende pleinen in de stad opgelicht met lichtshows. Tijdens oud & nieuw zal een droneshow de vuurwerkshow vervangen. Het is de bedoeling dat Rotterdam Light! een jaarlijks terugkerend evenement wordt.

Zeldzame dwergbuidelmuis gespot

Weet je nog, die verwoestende bosbranden in Australië? Er werd gevreesd dat alle dwergbuidelmuizen op Kangaroo Island (en dat waren er al niet veel) de branden niet overleefd hadden. Gelukkig is er nu goed nieuws: er is een dwergbuidelmuis gespot! En zeg nou eerlijk: hoe lief en klein?!

Mogelijk nieuwe dolfijnensoort ontdekt

Wetenschappers denken een nieuwe dolfijnensoort te hebben ontdekt. Het gaat om een type spitssnuitdolfijn. In de beelden en geluidsopnames van de dieren in de buurt van Mexico herkenden wetenschappers geen van de bekende soorten. DNA-onderzoek kan uitwijzen of het inderdaad om een nieuwe soort gaat.

Dat wordt swingen en bingen

Whoopi Goldberg werkt mee aan een derde Sister Act-film! De film wordt gemaakt voor Disney Plus. Dat wordt swingen dus. En daar blijft het niet bij: Disney Plus kondigde ook nieuwe Marvel- en Star Wars-series aan.

Cancel je plannen voor het weekend maar

De meeste dagen dit jaar mogen we al trots zijn als we onze pyjamabroek verruilen voor een spijkerbroek. Zo niet Taylor Swift – zij is productiever dan wie dan ook. In juli bracht ze vanuit het niets het album Folklore uit, en afgelopen nacht lanceerde ze opnieuw een onverwachts album: Evermore. Twee albums in één quarantaineperiode, petje af! Cancel je plannen dus maar dit weekend en trek je pyjama weer aan: je hebt wat te luisteren.

Geniet (alvast) van je weekend! En heb jij iets leuks gelezen in het nieuws? Deel het met ons op Instagram of Facebook.

Geef een reactie