Supermakkelijke jam van diepvriesfruit
  • Bericht auteur:

Homemade jam in een paar minuten – count me in!

Jam recept

Als je ’s ochtends ontbijt met yoghurt: hoe lekker zou het zijn om een schep zelfgemaakte jam toe te voegen? Hetzelfde geldt natuurlijk als je ontbijt met havermout. Of brood. Of crackers. Oké eigenlijk alles kan met jam. Zelfgemaakt is het nog veel lekkerder – en heel makkelijk te doen. Je kunt de aardbeien en frambozen in dit recept ook vervangen door ander fruit. Experimenteer!

Wat heb je nodig?

  • 250 gram diepvriesaardbeien
  • 250 gram diepvriesframbozen
  • 200 gram geleisuiker speciaal
  • Een halve citroen

Hoe maak je het?

  1. Zet een aantal schone, goed af te sluiten potten klaar. (Twee of drie, afhankelijk van de formaten)
  2. Laat het fruit ontdooien in een pan. Nog niet helemaal ontdooid? Geen ramp.
  3. Pers een halve citroen uit en voeg het sap toe.
  4. Voeg twee eetlepels water toe en breng het fruit voorzichtig aan de kook. Laat het drie minuten doorkoken terwijl je roert.
  5. Stamp de massa met een pureestamper of vork in grove stukken.
  6. Voeg de suiker toe en roer door. Breng het mengsel volledig aan de kook en laat het geheel 1 minuut koken, terwijl je blijft roeren.
  7. Giet de hete jam in de potten en sluit ze af.

 

De jam wordt pas minder vloeibaar als hij afkoelt. Als de potten goed schoon en afgesloten zijn, dan kun je het prima een paar weken bewaren in de koelkast. Een pot zelfgemaakte jam is trouwens ook een superleuk cadeau!

 

Heb jij de jam al geprobeerd? Of weet jij goede fruitcombinaties die we écht moeten proberen? Laat het ons hieronder weten!

Geef een reactie