Lifehack: maak je versuikerde honing weer vloeibaar!
  • Bericht auteur:

Honing staat bij mij nooit lang in het keukenkastje. Ik gooi het over mijn yoghurt, doe het in mijn baksels en top er m’n smoothies mee af. Versuikeren van honing bestaat dus eigenlijk niet in mijn woordenboek. Tot ik vorige week een potje vond die zich achter mijn groenteblikken verstopt had (zegt misschien meer over het gebruik van mijn groenteblikken dan over mijn honing, maar oké). En – je raadt het al – hij was helemaal versuikerd. Zo hard dat ik er niet eens op een normale manier een lepel in kon stoppen.

Vastbesloten om mijn potje weer smeerbaar te maken zocht ik naar antwoorden. En wat bleek? Ik vond een geniale lifehack waardoor je versuikerde honing weer smeerbaar maakt. Nou ja, in ieder geval weer zachter. Zo soepel als hij was wordt hij niet meer. Maar het komt in de buurt! 

Warm water

De hack is zo simpel dat ik het bijna niet geloof. Het enige wat je doet is het versuikerde potje honing in een bak met warm (kraan)water zetten. Pas wel op dat de honing niet warmer wordt dan 45 graden. Doe je dat wel, dan verliest het veel van zijn gezonde enzymen – en dat wil je natuurlijk niet. Maar nu wordt het nog mooier: vind je een bakje water vullen te veel moeite? Ook prima! Want zet het potje een paar dagen op de verwarming en je hebt hetzelfde resultaat.

Smeren maar met die versuikerde honing! 

Geef een reactie