Zo maak je een fijne leeshoek
  • Bericht auteur:

Of andere me-time-plek.

Leeshoekje vrouw

Soms ben je even helemaal klaar met die zeurende kinderen, tetterende tv en rotzooi die om je heen slingert. Hoe fijn is het als je je dan even kunt terugtrekken, op een plek die helemaal van jou is? Onze aanrader: creëer een leeshoek in je huis. Je hoeft er niet eens te lezen. Netflixen, mediteren, met de kat knuffelen, bellen of voor je uitstaren is ook volledig geoorloofd. Hallo, het is jouw plek! Maar hoe begin je?

1. Plek

Zoek een plek in je huis waar je dit kunt creeëren. Klein appartementje? Geen probeem: bijna elk huis heeft wel ergens ruimte – het hoeft alleen maar groot genoeg te zijn om te kunnen zitten. Misschien heb je al een luie stoel staan ergens die je kunt afstoffen. Of heb je een brede vensterbank die je kunt gebruiken? Een kamertje dat je nu gebruikt als rommelhok? Een serre of balkon? Een hoekje van de woonkamer kan natuurlijk ook gewoon. 

2. Stoel

Zorg dat je lekker kunt zitten. Klinkt logisch, maar denk hier goed overna. Als je een stoel neerzet die net niet lekker zit, zal je toch sneller steeds weer voor die bank kiezen. Zet een lekkere stoel neer, of creëer een leuk bankje of day bed. Een yogamat met heel veel kussens kan eventueel ook – als jij maar lekker zit.

3. Tafel

Zorg dat je een tafeltje bij de hand hebt. Een krukje, kastje of vensterbank werkt ook. Je wilt je boek – maar uiteraard ook je wijn, thee, ochtendkrant of breinaalden – makkelijk neer kunnen leggen.

4. Kussens en dekens

Voeg nu kussens en dekens toe. Textiel geeft automatisch een fijne vibe. Zo kruip je straks lekker onder dat dekentje met een boek. Kies voor een deken die lekker warm en zacht aanvoelt, en zorg voor genoeg kussens. Maakt het direct huiselijk en zo heb je genoeg keuze om verschillende houdingen aan te nemen. Languit liggend op de grond op een berg met kussens is ook altijd nog een optie, namelijk. Bonustip: een kleedje op de vloer doet ook wonderen. 

5. Leesvoer

Zorg voor boeken! Ideaal is het natuurlijk als je je plekje bij de boekenkast hebt geïnstalleerd, maar dat is niet in elk huis haalbaar. Een klein kastje met boeken die je op dat moment leest of wilt lezen, helpt ook voor de goede sfeer. Leg daarnaast je favoriete tijdschriften, kranten, puzzelboekjes of je e-reader klaar.

6. Muziek

Luister je graag muziek? Zet een speaker, platenspeler of oude radio neer. Of leg een koptelefoon klaar. Liefst wel zo dat je kan luisteren zonder je telefoon te hoeven gebruiken. Als je steeds je telefoon moet pakken voor een volgend nummer, is de kans groot dat je op je telefoon blijft hangen. En je telefoon wegleggen is juist zo fijn in de me-zone. Behalve als je een meditatie via een app op je telefoon wilt doen of je oma weer wilt bellen: dat soort zaken zijn overal belangrijk!

7. Sfeer

Voeg sfeerspullen toe die jij fijn vindt! Dus: kaarsen (met of zonder geur), beeldjes, bloemen, kunst – alles mag, als het jou maar blij maakt. Oh en huisdieren zijn natuurlijk ook welkom.

Geniet van je nieuwe leesplekje & smile!

Geef een reactie